Bondscoach Martinez stapt op bij België

Besluit Martinez al voor het WK genomen

België ligt uit het WK voetbal in Qatar en kan op zoek naar een nieuwe bondscoach want Roberto Martinez vertrekt.

Na afloop liet de Spanjaard weten dat hij niet verder gaat als coach van de Belgen. Een besluit wat overigens al ruimschoots voor het WK voetbal was genomen.

Ik stap niet op. Dit was gewoon altijd het plan”, verklaarde hij. “Ik heb al afscheid genomen van de spelers en de staf. Dat was natuurlijk heel emotioneel.”

Onder leiding van de 49-jarige Martínez maakte België met een ‘gouden lichting’ spelers indruk door de eerste plaats op de FIFA-wereldranglijst te veroveren. De derde plaats op het WK 2018 was het hoogtepunt.

“Ik ben trots op wat we bereikt hebben. Toen ik begon was Jan Ceulemans recordinternational met 96 interlands. Nu hebben we bijna acht spelers met meer dan honderd caps. We laten iets moois achter.”

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.