Boer kan zilver ophalen in Pyeongchang

Olympische Spelen Pyeongchang 2018

AMSTERDAM – Margot Boer kan in februari naar Pyeongchang afreizen om daar olympisch zilver te ontvangen. Het IOC maakte dinsdagavond bekend dat er tijdens de Winterspelen een speciale ceremonie in Zuid-Korea zal worden georganiseerd voor de opgewaardeerde atleten.

Bij die gelegenheid kunnen sporters een medaille of een mooiere plak in ontvangst nemen na het schrappen van de resultaten van de Winterspelen in Sochi van 2014 van 25 Russische wintersporters, die voor het leven zijn geschorst wegens dopingpraktijken.

“Vanzelfsprekend zullen wij Nederlandse sporters die naar nu blijkt tijdens Sochji 2014 alsnog een medaille hebben verdiend, graag meenemen naar Pyeongchang voor de ceremonie waarin die medailles worden uitgereikt”, laat NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen weten.

Boer behaalde olympisch brons op de 500 meter. Ze kan nu rekenen op het zilver van de Russin Olga Fatkulina, die eind vorige maand levenslang werd uitgesloten van de Olympische Spelen. Boer is vooralsnog de enige Nederlandse olympiër die profiteert van de straf voor Rusland.

Facebook reacties
Please follow and like us: