Het heeft er alle schijn van dat de blessure van PSV aanvaller Steven Bergwijn mee lijkt te vallen. Zondagavond werd er gespeculeerd over een kuitbeen breuk maar volgens De Telegraaf heeft de aanvaller niks gebroken.

Volgens de ochtendkrant lijkt PSV op basis van het eerste onderzoek in het ziekenhuis ‘met de schrik vrij te komen’, al is de tijd nog niet rijp om definitieve conclusies te trekken. Daar zal maandag meer duidelijkheid over gaan komen.

De Telegraaf voorspelt wel dat PSV en bondscoach Ronald Koeman opgelucht adem kunnen halen. Ook het Eindhovens Dagblad meldt dat de blessure van Bergwijn mogelijk minder ernstig is dan gedacht, al blijkt die hoop ‘voorzichtig’.

Een lange afwezigheid van Bergwijn zou een grote tegenvaller zijn voor PSV. Donyell Malen wordt door Mark van Bommel regelmatig naar voren geschoven als vervanger van Bergwijn of Hirving Lozano, maar laat niet altijd een goede indruk achter. Tegen Fortuna ontsnapte hij na iets meer dan tien minuten aan een rode kaart. In de rust werd Malen gewisseld door Van Bommel. PSV heeft met Cody Gakpo een andere speler die het verlies van Bergwijn op zou kunnen vangen.