Bjorn Lambrecht

Bjorg Lambrecht in Knesselare begraven

Sportnieuws Wielrennen

In het Belgische Knesselare is afscheid genomen van wielrenner Bjorg Lambrecht. De 22-jarige wielrenner van Lotto-Soudal overleed vorige na een val in de Ronde van Polen.

Dartartikelen Michael van GErwen

Het afscheid vond plaats in de Sint-Willibrorduskerk. Vanwege de grote belangstelling werd buiten de kerk een groot scherm geplaatst, zodat een paar honderd mee konden kijken. Vijf ploeggenoten en oud-ploegmaat Andre Greipel droegen de kist.

“We hebben een groot wielertalent verloren”, aldus bondsvoorzitter Tom Van Damme. “Maar vandaag gaan mijn gedachten vooral uit naar de familie en de ouders, die hun zoon verloren hebben. In België hebben we recent verschillende renners verloren. Maar bij Bjorg heeft het noodlot echt toegeslagen. Was hij een meter verder gevallen, dan waren we hier nu niet.”

Het klimtalent viel vorige week maandag tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed aan de gevolgen van een grote scheur in zijn lever.

Lambrecht werd vorig jaar tweede op het WK voor beloften. Hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak met hoge klasseringen. Zo eindigde hij als zesde in de Amstel Gold Race en werd vierde in de Waalse Pijl.

Geef een reactie