Paralympische Spelen Sportnieuws

Bibian Mentel wint goud op snowboardcross

PYEONGCHANG – Bibian Mentel heeft bij de paralympische spelen in Pyeongchang goud verovert op de snowboardcross. In de finale versloeg Mentel landgenote Lisa Bunschoten die het zilver won.

Mentel en Bunschoten waren in de eindstrijd aan elkaar gewaagd, maar Bunschoten kwam bij een inhaalmanoeuvre hard ten val. Zij nam daarbij haar opponente mee, maar die krabbelde sneller op. Mentel keek nog even of alles goed was met Bunschoten en maakte haar race zonder problemen af.

Een bizarre prestatie. Het was al een medisch mirakel dat Bibian Mentel-Spee aan de start verscheen. Precies een jaar geleden won ze het testevent in Pyeongchang, waarna voor de negende keer kanker bij haar werd geconstateerd. Ze overleefde opnieuw, maar kon in de aanloop naar de Spelen geen wedstrijd meer racen, slechts enkele trainingsweken inplannen.

Mentel: ,,Na alles wat ik heb meegemaakt, is dit een hele speciale dag. Ik heb het toch gewoon gedaan! Maar het ging me onderweg en na de finish ook aan het hart toen ik Lisa zag.”

Lees nu ook:  Schaatser Douwe de Vries tot medio 2018 bij Lotto-Jumbo