Bertens ook op Wimbledon in eerste ronde onderuit

Bertens ook op Wimbledon in eerste ronde onderuit

19-jarige Kostyuk stuurt Bertens naar huis

Kiki Bertens ligt er ook bij het gras tennistoernooi van Wimbledon in de eerste ronde uit het toernooi. De 29-jarige Wateringse verloor van de 19-jarige Oekraïense Marta Kostyuk. Kostyuk won ergens op de buitenste banen met 6-3 en 6-4 van de Nederlandse die onlangs bekend maakte aan het einde van het seizoen te zullen stoppen.

Bij het dames toernooi wist alleen Lesley Pattinama-Kerkhove de tweede ronde te bereiken. Arantxa Rus ging net als Bertens onderuit in de eerste ronde. Rus verloor met 6-1 en 6-1 van de Griekse Maria Sakkari die eerder deze maand nog de halve finale verloor bij het tennistoernooi van Roland Garros.

Griekspoor

Ook Tallon Griekspoor kon na één ronde zijn spullen inpakken. Griekspoor verloor van de Duitsers Aleksander Zverev die als vierde geplaatst is. Griekspoor bood goed tegenpartij, maar kwam absoluut nog te kort tegen een wereldtopper als Zverev. De Duitser was met 6-3, 6-4 en 6-1 te sterk voor de talenvolle Nederlander. Botic van de Zandschulp komt woensdag in actie in de eerste ronde van Wimbledon.

Wimbledon live op televisie

Wimbledon word van 28 juni tot en met 11 juli ook live uitgezonden op de televisie. Eurosport zend alle partijen live uit op Eurosport 1, maar ook via de Eurosport Player kan je de komende twee weken live naar het toernooi kijken. Ook via Ziggo Sport en BCC One/Two kijk je vanaf vandaag tot en met 11 juli naar Wimbledon.

Nederlandse deelnemers Wimbledon 2021

Aan het grastoernooi in Londen doen dit jaar vijf Nederlandse tennissers mee. Bij de mannen wisten Tallon Griekspoort en Botic van de Zandschulp via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi te bereiken. Bij de dames bereikte Lesley Pattinama-Kerkhove via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi en zijn Arantxa Rus en Kiki Bertens wegens hun klassering op de wereldranglijst automatisch al geplaatst voor het toernooi.

Of de Nederlandse tennissers en tennissters ook kunnen stunten tijdens dit toernooi zal afwachten zijn. De ontwikkeling is wel goed dat we toch steeds meer wat Nederlandse tennissers zien doorbreken op de grotere toernooien. Vooral bij de mannen is die ontwikkeling goed te zien want Griekspoor en van de Zandschulp maken met kleine sprongetjes een opmars richting de top 100 van de ATP-wereldranglijst.

Geef reactie

Laat reactie achter