Bertens hard onderuit, Rus wel naar tweede ronde

Ostapenko is Bertens met 6-0 en 6-2 de baas

Kiki Bertens is bij haar rentree in het WTA-circuit in de eerste ronde in Doha uitgeschakeld. Bij het Qatar Total Open van 2021 was Jelena Ostapenko met 6-0 en 6-2 te sterk.

Lees ook: Livestream ABN AMRO World Tennis Tournament 2021

Bertens die al vijf maanden geen wedstrijd meer speelde omdat ze geopereerd moest worden aan een achillespees blessure had vooraf ook niet veel hoop om ver te komen in het toernooi. Bertens probeert de komende weken alles weer rustig op te bouwen om in de loop van het seizoen weer mee te strijden met de besten in het WTA-circuit.

In Doha lukte dat totaal nog niet. In de eerste set maakte de 29-jarige Wateringse een hoop fouten en kwam ze geen moment in de wedstrijd. In de tweede set pakte ze nog wel twee legs, maar het bleek niet voldoende tegen een Ostapenko die een hele goede partij speelde. Bertens reist volgende week af naar Dubai om daar weer opnieuw mee te doen aan een WTA tennis toernooi.

Arantxa Rus

Arantxa Rus wist in Lyon bij een ander WTA toernooi wel de tweede ronde te bereiken. Rus won met 7-6 en 6-4 van de Chinese Xiy Wang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *