28 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Bernal kent slechte dag en verliest tijd

Egan Bernal

Egan Bernal

Bernal verliest tijd in zeventiende etappe

Egan Bernal kende vandaag een hele lastige dag in de zeventiende etappe van de Giro d’Italia. De Colombiaan verloor tijd, maar behoudt wel de leiding in het klassement.

Check hier het etappeschema in de Giro d’Italia

Op de slotklim stond Bernal zomaar geparkeerd waardoor Adam Yates bijna een minuut kon inlopen op de 24-jarige renner van INEOS-Grenadiers. Daniel Martin won de etappe.

“Vandaag was een zware dag voor mij”, erkende Bernal na afloop van de zeventiende rit. “Ik ben blij omdat ik niet zoveel tijd op Yates heb verloren”, vervolgde Bernal. “Bovendien heb ik maar een paar meter op Caruso verloren. Op een slechte dag heb ik dus bijna niets op de nummer twee van het klassement verloren en ik heb nog altijd een grote voorsprong op Yates.”

Na de zware bergrit staat Bernal 2 minuten en 21 seconden voor op Caruso in het algemeen klassement, terwijl Yates nog tegen een achterstand van 3 minuten en 23 seconden op de roze truidrager aankijkt. Er zijn nog vier ritten te verrijden in de Giro, waaronder twee zware bergritten en de afsluitende tijdrit van zondag in Milaan.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites