3 augustus 2020

Sport in Nederland

Sportnieuws en gratis sport livestreams

Christoff de Bolle sponsor van FC Volendam foto Wikipedia

Christoff de Bolle sponsor van FC Volendam foto Wikipedia

Belgische zanger Christoff steekt € 150.000 euro in FC Volendam

De Belgische zanger Christoff steekt € 150.000 euro in voetbalclub FC Volendam. De zanger doet dit om zijn vriend Jan Smit te steunen.

Jan Smit is niet alleen zanger maar ook bestuurslid van FC Volendam. Met het geld willen Jan en zijn vriend Christoff de Volendamse club helpen om binnen drie jaar te promoveren naar de eredivisie.

Formule-1-live-stream-gratis
FC Volendam (foto Wikipedia)

De Belgische zanger weet zelf weinig van voetbal af. “Ik weet dat de bal rond is, meer niet”, legt hij uit in het Vlaamse blad Dag Allemaal. Toch pompt hij behoorlijk wat geld in een Nederlands voetbalploegje. De Vlaamse zanger doet dat om zijn goede vriend Jan Smit (33), met wie hij in de Duitstalige groep Klubbb3 zingt, te steunen. “Maar dat er iets mee te verdienen valt, is natuurlijk mooi meegenomen.”

De 2 zangers richtten samen de Vlaamse Alliantie Volendam op. “Leden van onze alliantie investeren in het spelersfonds van FC Volendam en worden daardoor mede-eigenaar van de hele spelersselectie”, legt Jan uit. “Als een speler van Volendam dan wordt verkocht, vloeit een deel van het geld terug naar het spelersfonds. Het is dus een investering.”

500x500 garden impressions rudesheim loungeset