België knokt zich naar kwartfinale van het EK

België knokt zich naar kwartfinale van het EK

Hazard schiet België naar kwartfinale tegen Italië

Waar Nederland faalde hebben onze zuiderburen zondagavond op het EK Voetbal wel de kwartfinale weten te bereiken.

België knokte zich in Sevilla met 1-0 langs titelverdediger Portugal. Thorgan Hazard maakte vlak voor rust met een droge knal het beslissende doelpunt.

Powered by WP Bannerize

Hazard

In de eerste helft ging het gelijk op tussen beide landen die zo nu en dan wel wat meer kozen voor een verdedigende instelling. De 1-0 van de Belgen kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Hazard pikte de bal op en schoot van een meter of 20 de bal langs de kansloze doelman Patricio.

Na rust gingen alle remmen los bij de Portugezen. De ploeg van Cristiano Ronaldo ging harder de duels in, maar drong de Belgen ook meer en meer achteruit. Dat leverde een stortvloed aan kansen op en Jota was met een schot net over het dichtst bij een treffer. Vlak voor tijd belande een alles en niets poging van Guerreiro nog de paal, maar een gelijkmaker wisten de Portugezen niet meer te creëren.

Kwartfinale in Munchen

België reist nu af naar München waar vrijdagavond opnieuw een kraker op het programma staat. Dan is in de kwartfinale Italië de volgende tegenstander van de Rode Duivels. De wedstrijd België – Italië begint vrijdagavond om 21.00 uur.

 

 

Geef reactie

Laat reactie achter