Belg Evenepoel winnaar van de Vuelta

Remco Evenepoel winnaar van de Vuelta

Evenepoel schrijft historie met winnen van de Vuelta

De Belg Remco Evenepoel is winnaar van de Vuelta van 2022. De 22-jarige wielrenner boekte daarmee zijn grootste overwinning ooit. Beste Nederlander in deze editie van de Ronde van Spanje was Thymen Arensman die als zesde in het algemeen klassement eindigde.

Evenepoel was na de laatste bergrit van zaterdag al vrijwel zeker van de eindzege en stelde die in de traditionele slotrit naar Madrid veilig. Die laatste rit leverde zoals gebruikelijk geen tijdsverschillen meer op en werd gewonnen door de Colombiaan Juan Sebastián Molano.

Met zijn eindoverwinning is Evenepoel de eerste Belgische eindwinnaar van een grote wielerronde sinds 1978, toen Johan De Muynck de Giro d’Italia op zijn naam schreef. Ook is hij de eerste Belgische Vuelta-winnaar sinds 1977, toen Freddy Maertens triomfeerde.

Na afloop was Evenepoel dolblij dat de Vuelta er op zit.Het begint door te dringen. Nu is het écht officieel. Gisteren kwamen er erg veel emoties bij kijken, omdat we voelden dat de klus geklaard was”, liet Evenepoel weten. “Maar je moet de koers nog steeds veilig uitrijden.”

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.