juli 1, 2022

Sport in Nederland | Sportnieuws

Vind hier het laatste nationale en internationale sportnieuws

Belangrijke overwinning voor van Gerwen

2 min read
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen dendert met 8-3 over van den Bergh heen

Michael van Gerwen heeft in Milton Keynes goede zaken gedaan in de PDC Premier League. MVG won met 8-3  van Dimitri van den Bergh.

6-0 voorsprong

Van Gerwen speelde tegen de Belg vooral in de eerste zes legs fantastisch darts. Alles wat de voormalig drievoudig wereldkampioen raakte veranderde in goud en dat goud was een 6-0 voorsprong.

Dimitri-van-den-Bergh-900x500
Dimitri-van-den-Bergh-900×500

Daarna kwam er heel even de klad in bij de Brabander waardoor van den Bergh drie legs kon terug pakken. Van Gerwen pakte daarna snel weer zijn goede spel op en declasseerde van den Bergh met 8-3.

De cijfers die Michael van Gerwen na afloop kon overleggen waren met 109.96 gemiddeld en 80% op de dubbels meer dan uitstekend. Ook van den Bergh die 106.78 gemiddeld gooide en 60% op de dubbels speelde een sterke partij maar het was niet voldoende voor punten.

“Ik heb de laatste maanden veel te weinig laten zien en daar ben ik zelf verantwoordelijk voor. Ik weet wat ik mars heb en dat weten al die andere spelers ook. Ik hoop dit vaker te kunnen laten zien”, was de reactie van Michael van Gerwen direct na afloop van de partij.

Michael van Gerwen klimt door zijn overwinning op naar de tweede plaats met 13 punten uit 10 wedstrijden. De top 4 plaatst zich na 16 speelronden voor de play-off. Van Gerwen ligt dus op koers.

Uitslagen:

Speelronde 10 – woensdag 5 mei
Jonny Clayton v James Wade 8-5
Jose de Sousa v Gary Anderson 8-3
Dimitri Van den Bergh v Michael van Gerwen 3-8
Peter Wright v Nathan Aspinall 5-8

Speelronde 11, donderdag 6 mei
Nathan Aspinall v Dimitri Van den Bergh
James Wade v Jose de Sousa
Gary Anderson v Peter Wright
Michael van Gerwen v Jonny Clayton
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.