Nederlands elftal Sportnieuws Voetbal

Bas Dost bedankt voor het Nederlands elftal

Bas Dost, Oranje, Nederlands elftal

Bas Dost “Het werkt gewoon niet”

Bas Dost stelt zich niet langer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De 28-jarige spits van Sporting Lissabon voelt zich bij Oranje zich niet op zijn plek en heeft bedankt bij bondscoach Ronald Koeman.

“Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg: tot hier en niet verder. Het werkt gewoon niet”, zegt de 28-jarige Dost dinsdag tegen het AD.
Dost en Oranje was geen gelukkig huwelijk. De spits die veelvuldig scoort in Portugal wist in het Nederlands elftal slechts één keer het net te raken in achttien interlands.

“Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik. Dat ik me een week lang echt verrot heb gevoeld, heeft de doorslag gegeven”, zegt hij over zijn beslissing om niet meer voor Nederland uit te komen.

Koeman betreurt de beslissing van Dost. “Ik vind het jammer dat hij stopt”, vertelt de bondscoach aan OnsOranje. “Maar ik respecteer de keuze die hij maakt, ook omdat ik begrijp dat hij het gevoel al langer heeft.”
Dost maakte op 28 maart 2015 in het EK-kwalificatieduel met Turkije (1-1) als invaller zijn debuut in het shirt van Oranje. Hij kwam tot achttien interlands – waarvan vier als basisspeler – en één doelpunt, dat hij op 13 november 2015 maakte tegen Wales.

 

Geef een reactie