AZ

AZ verrast PSV opnieuw in Eindhoven

AZ sluit aan in strijd om landskampioenschap

AZ heeft woensdagavond in de eredivisie de topper tegen PSV weten te winnen. De Alkmaarders wonnen met 1-3 in Eindhoven. Ook vorig seizoen won AZ in Eindhoven (0-4) van PSV.

De wedstrijd in Eindhoven kende twee gezichten. AZ was in de eerste helft de betere partij en PSV in de tweede helft. AZ kwam in de eerste helft dankzij twee doelpunten van Koopmeiners op een 0-2 voorsprong. De aanvoerder van AZ benutte eerst een strafschop en maakte vlak voor tijd met een prachtige hakbal de 0-2.

Na rust was PSV veel sterker en kon AZ niets anders dan verdedigen. Koopmeiners vuurde nog wel een vrije bal op de vuisten van Mvogo en dat was eigenlijk het enige Alkmaarse wapenfeit. PSV kwam via een prachtige vrijetrap van Max terug tot 1-2 na een uur spelen. PSV zette aan, kreeg wat kansjes maar scoorde niet.

De treffer viel juist in de counter aan de andere kant toen Stengs vanaf rechts naar binnen kapte en met links doelman Mvogo kansloos liet. AZ sluit door de overwinning op PSV aan bij de toppers in de strijd om het kampioenschap. AZ heeft 34 punten. PSV staat derde met 34 punten.

Meer sportnieuws? Neem dan snel eens een kijkje via onze mediapartner Actueel Sportnieuws. Voor meer gratis sport livestreams kun je hier klikken voor een uitgebreid overzicht.

Laat een antwoord achter