29 maart 2024
Az

AZ

AZ gaat de Conference League in. De Alkmaarders vernederden Vitesse in de return met maar liefst 6-1.

Al binnen een kwartier zat het sterk spelende AZ op rozen door doelpunten van Vangelis Pavlidis (hij rondde van dichtbij af) en Tijjani Reijnders, die van flinke afstand uithaalde. Vitesse-keeper Jeroen Houwen verkeek zich op de zwabberende bal.

Tussendoor had Vitesse uit een corner de lat geraakt en miste Thomas Buitink vervolgens van dichtbij, maar verder was AZ veel sterker en het gevaarlijkst. Na verschillende kansen maakte Dani de Wit er vlak voor rust na een fraaie aanval 3-0 van. De spelmaker kon de bal over de doellijn lopen en juichte al voordat hij scoorde.

Na rust vervloog het laatste beetje hoop van Vitesse in de 53e minuut, toen het achterin helemaal open lag en Reijnders – hij speelde bij afwezigheid van de niet fitte Fredrik Midtsjø – zijn tweede goal van de middag maakte.

In de slotfase mochten de AZ-fans nog tweemaal juichen dankzij Jesper Karlsson, die eerst raak schoot uit een vrije trap en vlak voor tijd het eindstation van een mooie aanval was. Tussendoor had Riechedly Bazoer uit een vrije trap nog voor een Arnhemse eretreffer gezorgd.