28 maart 2024
Az

AZ

Boadu scoort drie keer tegen Feyenoord

[wp_bannerize group=”Voorbeschouwing” categories=”232,274,45,49,168,282,77,84,194,195″]

AZ heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 4-2 weten te winnen. Myron Boadu wist drie keer te scoren namens AZ.

In een boeiend duel opende Senesi al naar acht minuten de score namens Feyenoord. Boadu zorgde met een goed geplaatst schot halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker, maar amper drie minuten later schoot Sinisterra Feyenoord weer op een 2-1 voorsprong. Toch zorgde Boadu met zijn tweede treffer van de middag voor rust nog voor de 2-2.

Na rust kreeg AZ de drie punten in de schoot geworpen. Een slechte pass van doelman Bijlow belande in de voeten van De Wit, die Boadu met één pass in stelling bracht en de 3-2  voorsprong voor AZ maakte. Een kwartier voor tijd kreeg AZ een penalty omdat Fer te laat kwam inglijden. Een koud kunstje voor aanvoerder Koopmeiners om de overwinning van AZ veilig te stellen.

AZ is door de overwinning nog steeds in de race om de tweede plaats. Met 49 punten staat AZ met twee punten achterstand op PSV derde. Feyenoord staat vijfde met 43 punten en doet niet meer mee om de prijzen.