AZ

AZ met 4-1 langs Excelsior

AZ is dankzij een 4-1 overwinning in Rotterdam op Excelsior geplaatst voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker.

Ondanks een veelbelovende start van Excelsior kwam AZ na dertien minuten op voorsprong in het Van Donge & De Roo Stadion. Jens Odgaard liet doelman Norbert Alblas kansloos met een verwoestend schot en tekende voor zijn negende doelpunt dit seizoen.

Reda Kharchouch zorgde na een half uur voor de gelijkmaker nadat AZ-keeper Hobie Verhulst een afstandsschot niet goed onder controle had gekregen. Heel lang kon de thuisploeg daar niet van genieten: Dani de Wit werkte in de 35e minuut binnen na geklungel achterin bij Excelsior.

Jesper Karlsson maakte er vier minuten later al 1-3 van. De Zweed kreeg de bal aan de linkerkant van Jordy Clasie en werkte feilloos binnen. Na rust wist Excelsior de spanning in de stromende regen niet meer terug te brengen. Vangelis Pavlidis zorgde tien minuten voor tijd met een leep balletje zelfs nog voor de vierde Alkmaarse treffer.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.