29 maart 2024
Jesper Karlsson

AZ met 2-0 te sterk voor PSV

[wp_bannerize group=”Forum” categories=”164,483,101,482,466,201,64,232,274,275,45,49,101,168,282,77,84,194,195″]

AZ heeft zondagmiddag de eredivisie topper tegen PSV weten te winnen. De Alkmaarders wonnen in eigen stadion met 2-0 van de Eindhovenaren.

Check hier nu de gratis eredivisie streams

PSV kreeg net zoals vorige week tegen Feyenoord misschien wel te weinig. Door een snelle treffer van Karlsson kwam AZ op voorsprong, maar dicteerde PSV de rest van de eerste helft het spel. Dat leverde kansjes op, maar geen goals.

Ook na rust ging PSV nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker, maar toen aanvoerder Koopmeiners met rechts de 2-0 maakte was het Eindhovense verzet gebroken.

AZ komt door de overwinning op gelijke hoogte met PSV. Beide clubs hebben 55 punten uit 27 wedstrijden. Vitesse volgt op 3 punten achterstand op PSV en AZ.