ASSEN – Komt de Grand Prix voor formule 1 wagens nou naar Nederland of toch niet? De kaarten zijn nog steeds niet geschud. Wat gaat het worden, Zandvoort, Assen of loopt Nederland de organisatie van het grootste formule 1 spektakel in de wereld toch mis?

Jos Vaessen, voorzitter van de stichting die het spektakel naar Assen wil gaan halen zegt er het volgende over. “We zijn nog steeds in gesprek met de FOM. De FOM heeft eind vorig jaar besloten dat het Circuit in Zandvoort de voorkeur krijgt. Vervolgens heeft Zandvoort er voor gekozen om een verzoek bij het kabinet in te dienen voor een jaarlijkse subsidie van 5 miljoen euro. Dat verzoek is in een stevige aanbevelingsbrief ondersteund door de FOM. In de brief van 13 december staat helemaal niet dat wij niet meer meedoen. We hebben over een week of drie besprekingen met de FOM in Londen. Het is in ieder geval zo dat wij de bevestiging hebben gekregen dat als Zandvoort niet aan de criteria kan voldoen, Assen dan aan de beurt is.”


Vaessen zegt gewoon door te gaan met de voorbereidingen. “In Assen hebben we de financiën wel rond. Want mocht het Zandvoort niet lukken, dan willen we er op 31 maart klaar voor zijn.”