Christian Eriksen
Christian Eriksen

Arts Christian Eriksen hoopvol over herstel

Eriksen zal nog enkele dagen in ziekenhuis blijven

De arts die Christian Eriksen behandeld in een ziekenhuis in Kopenhagen is optimistisch over het herstel van de Deen die zaterdagavond door een hartaanval getroffen werd tijdens het EK duel Denemarken – Finland.

Volgens cardioloog Jesper Kjærgaard zijn de eerste tekenen van herstel gunstig. “We onderzoeken of een hartstilstand zijn bewusteloosheid heeft veroorzaakt”, heeft Kjærgaard aangegeven tegen de Deense omroep TV2. „Het beeld dat we nu hebben, is daarmee in overeenstemming. Ik denk dat hij zeker weer op de been komt. Als het een hartaanval is geweest, dan is het een gunstig signaal dat hij nu al goed bij kennis is.”

Volgens Kjærgaard zijn hartaanvallen bij mensen op deze leeftijd zeldzaam. Daarom zal er goed onderzoek gedaan moeten gaan worden naar de oorzaak. “Hartaanvallen zijn zeldzaam voor mensen van de leeftijd van Eriksen, aldus de Deense arts, al komen ze bij topsporters wel eens voor. „Er zijn sporters die bloedstolsels in hun hart krijgen of hartritmestoornissen hebben. Dat is moeilijk te zien, maar kan worden veroorzaakt door zware lichamelijke inspanning. Als er een bloedstolsel in het hart is, gaat dat meestal gepaard met pijn in de borst en andere signalen. Bij hartritmestoornissen zijn er geen waarschuwingssignalen en raakt de persoon direct bewusteloos.”

Training afgelast

Eriksen heeft intussen ook contact gehad met zijn ploeg, Inter Milaan. De CEO van Inter, Giuseppe Marotta, verklaarde bij tv-zender Sky Sport alvast dat Eriksen enkele uren na het voorval een bericht heeft gepost in een chatgroep van Inter. “Het gaat veel beter met hem. Hij heeft de ploeg gerustgesteld en zei dat hij snel zal terugkeren”, aldus Marotta.

De selectie van Denemarken zal vandaag niet gaan trainen. De selectie zou om 12.00 uur gaan trainen, maar deze is afgelast. De spelers waren zaterdagavond na de wedstrijd enorm aangeslagen door het incident. De Deense federatie heeft de spelers van de nationale ploeg intussen psychologische hulp aangeboden.

Geef een antwoord