Argentinië verovert wereldtitel

Argentinië wint in krankzinnige finale na strafschoppen van Frankrijk

Argentinië heeft zondagmiddag in een ontzettend spannende finale tegen Frankrijk de wereldtitel veroverd. Argentinië gaf in de finale een 2-0-voorsprong weg en ook een 3-2-voorsprong in de verlenging kon niet vastgehouden worden.

De finale in Lusail Stadium zal de boeken ingaan als een van de sensationeelste voetbalwedstrijden ooit. De Argentijnen heersten lange tijd en in de 23e minuut leidde dat tot de 1-0. Messi benutte een strafschop. Dertien minuten later werd het 2-0 via uitblinker Ángel Di María, die het eindstation van een fraaie counter was. Tekenend was dat Frankrijk voor rust geen enkele keer op doel schoot.

In de tweede helft leek het niet meer spannend te worden, tot Frankrijk in de tachtigste minuut een strafschop kreeg. Mbappé schoot raak en een minuut later maakte hij met een prachtige volley ook de 2-2. Er volgden een zinderende slotfase én een spectaculaire verlenging. Messi maakte in de 108e minuut de 3-2 en leek de wedstrijd zo te beslissen, maar in de 118e minuut werd het door een rake penalty van Mbappé toch weer gelijk (3-3).

De Zuid-Amerikanen kwamen ook die tik te boven. Alle strafschoppen van de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni in de serie waren raak, terwijl Aurélien Tchouaméni en Kingsley Coman namens Frankrijk misten. Zo werd het toch nog feest voor Messi en de Argentijnen.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

Kijk live sport via www.sportstream24.nl