Antoinette Rijpma-De Jong

Rijpma-De Jong wint voor derde keer EK allround

Antoinette Rijpma-De Jong heeft zondagmiddag in het Noorse Hamar het EK allround weten te winnen.

De 27-jarige Rijpma-de Jong werd zaterdag eerste op de 500 meter en tweede op de 3 kilometer. Zondag was ze de snelste op de 1.500 meter, waardoor ze op de 5 kilometer een voorsprong van 10,33 seconden op Marijke Groenewoud verdedigde. De Noorse Ragne Wiklund moest 12,63 seconden goedmaken.

Wiklund klopte Rijpma-de Jong op de 3 kilometer en de Noorse zette in de voorlaatste rit van de 5 kilometer ook een prima tijd neer. Rijpma-de Jong wist vervolgens precies wat ze moest rijden om kampioen te worden en kwam uit op 7.05,23. Dat was ‘slechts’ de derde tijd op de slotafstand, maar het was ruim voldoende voor goud.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.