Sterke van Vleuten sluit voorjaar af met overwinning in LBL

Annemiek van Vleuten heeft zondagmiddag op schitterende wijze Luik-Bastenaken-Luiken weten te winnen. De 39-jarige van Vleuten reed solo naar de finish.

Lees ook: Cavalli klopt van Vleuten in Waalse Pijl (VIDEO)

Van Vleuten was net als bij eerdere wedstrijden in dit voorjaar ontzettend sterk. In de laatste 30 kilometer van de koers liet ze zich nadrukkelijk aan het front zien. Op 13 kilometer van de streep nam ze de benen en reed in haar eentje naar de finish.  De Australische Grace Brown sprintte op 43 seconden van Van Vleuten naar de tweede plek. Demi Vollering, de winnares van vorig jaar, eindigde als derde, voor haar Zuid-Afrikaanse ploeggenote Ashleigh Moolman-Pasio (vierde) en de Italiaanse Parijs-Roubaix-winnares Elisa Longo Borghini (vijfde).

Van Vleuten wist dit jaar in alle voorjaarsklassiekers haar neus aan het venster te drukken, maar in Luik-Bastenaken-Luik waar ze vorig jaar als tweede eindigde lukte het wel.  In de Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl eindigde ze als tweede en vorige week in de Amstel Gold Race moest ze genoegen nemen met een vierde plaats.

 

 

Scroll to top
%d bloggers liken dit: