Analisten openen aanval op bondscoach Frank de Boer

Analisten openen aanval op bondscoach Frank de Boer

Analisten niet mild voor Oranje en de Boer

De analisten hebben direct na afloop van de wedstrijd Nederland – Tsjechië de aanval geopend op de positie van bondscoach Frank de Boer. Oranje verloor met 0-2 en de reacties zijn na afloop niet mild.

In het programma De Oranjezomer fileerde voetbal analist Frank de Boer direct bij de opening van het programma. “Onze sterren hebben het af laten weten en het is het vierde totaal mislukte project van Frank de Boer,” was de harde reactie van Derksen op de nederlaag van Oranje.

NOS

Bij de NOS waren oud internationals Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk na afloop niet mild met hun reactie over het Nederlands elftal. Vrijwel alle spelers van het Nederlands elftal zakten door het ijs. “Dat was het meest typerende: Wijnaldum”, zegt Sneijder bij de NOS. “We hebben er helemaal niets van gezien. Je hoopt dat je aanvoerder je bij de hand neemt, maar dat heeft hij niet gedaan. Niet alleen hij, maar er vielen er meer door de mand. En de wissel… ik had Malen er nooit afgehaald.”

Van der Vaart dacht hetzelfde. Hij begrijpt helemaal niets van de actie van De Boer. “Ik vraag me af: je bent trainer en krijgt dan een rode kaart. Misschien heb ik Promes vier goede wedstrijden zien spelen bij Ajax. Die breng je in en je haalt je gevaarlijkste speler eraf… Zit er niemand op de bank die denkt: zullen we het niet doen? Je wisselt toch geen aanvaller voor een aanvaller als je met tien man komt te staan? Maar los daarvan, het was een hele, hele slechte wedstrijd. Onze sterkhouders waren echt ondermaats.”

“Dit mag je een Advocaatje noemen”, doelt Van Hooijdonk op de wissel Robben/Bosvelt uit 2004. “Toevallig was dat ook tegen Tsjechië. Het is je gevaarlijkste aanvaller mét snelheid. Als je met tien komt te spelen, moet je kunnen counteren en heb je de snelheid nodig. Dit is een statuswissel.” Van Hooijdonk bedoelde daarmee dat de Boer het niet aandurfde om de slecht spelende Memphis Depay te wisselen.

Van Hanegem

Ook Willem van Hanegem had zijn zegje klaar na afloop van de wedstrijd. “We hebben jarenlang gelachen om de wissel van Dick Advocaat tegen de Tsjechen. Niet alleen wij, ook de Tsjechen vonden het toen vreemd dat Arjen Robben werd gewisseld. Maar we hebben er eentje die wij bijna in hetzelfde rijtje kunnen plaatsen”, aldus De Kromme in het AD.

Geef reactie

Laat reactie achter