Julian Alaphilippe

Alaphilippe sprint heuvelop naar de winst

De Fransman Julian Alaphilippe heeft donderdagmiddag de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. Heuvelop sprintte Alaphilippe net voor Mathieu van der Poel naar de ritzege.

Lees ook: Etappeschema Tirreno-Adriatico 

De Portugees João Almeida die in de ontsnapping zat met onder meer Simon Yates en Mikel Landa ging in de laatste kilometer op avontuur toen het peloton dichterbij sloop. Almeida kon zijn voorsprong niet behouden en werd in de laatste paar honderd meter in de kraag gegrepen. Van der Poel kwam in  de eindspring rap dichterbij, maar kwam ondanks een hogere snelheid net te laat om Alaphilppe op de steep nog te pakken.

Van Aert werd derde en blijft de leider in het algemeen klassement. De kopman van Jumbo-Visma schreef woensdag de eerste etappe op zijn naam door de massasprint te winnen. Alaphilippe stijgt naar de tweede plek in de rangschikking met vier seconden achterstand op Van Aert. Van der Poel staat acht tellen achter zijn Belgische rivaal.

De Tirreno-Adriatico gaat vrijdag verder met opnieuw een heuveletappe. Het peloton vertrekt uit Monticiano en komt 219 kilometer later aan in Gualdo Tadino.

 

 

Geef een reactie