28 maart 2024
Ajax

Ajax

Ajax rolt Sporting Portugal met 5-1 op

Ajax heeft een fantastische start in de UEFA Champions League gemaakt door Sporting Portugal in eigen huis met 1-5 te verslaan.

Man of the Match was Sebastien Haller. De Ivoriaans international scoorde maar liefst vier keer. Vele zogenaamde kenners hadden een mening dat Haller niks in de Champions League had te zoeken, maar na vanavond heeft de spits iedereen de mond gesnoerd.

Ajax speelde goed, fris en aanvallend. Alles liep als een trein en mede door een snelle 0-1 van Haller konden de Amsterdammers druk houden op Sporting wat zich absoluut geen raad wist met het goede Ajax spel. Toen Haller na 8 minuten ook voor de 0-2 zorgde zat Ajax op rozen. Toch kwam Sporting terug in de wedstrijd. Doelman Pasveer blunderde bij een inzet van Paulinho. Toch zorgde Berghuis nog voor rust voor de 1-3 en kon Ajax met een hoop vertrouwen de kleedkamer gaan opzoeken.

[wp_bannerize group=”Ajax” categories=”164,483,101,482,466,201,64,232,274,275,45,34,49,101,168,282,77,84,194,195″]

In de 51e minuut bediende de uitblinkende Antony Haller op maat en die voltooide zijn hattrick. Twaalf minuten later maakte de 27-jarige spits zijn vierde treffer en bepaalde zo de eindstand op 1-5. Haller, die Ajax vorig seizoen per ongeluk niet inschreef voor Europees voetbal, is door zijn vier doelpunten meteen topscorer van de Champions League. Hij is bovendien de eerste speler ooit met vier goals voor een Nederlandse club in het miljoenenbal.

Over twee weken speelt Ajax een thuiswedstrijd in de Champions League tegen het Turkse Besiktas wat het eerste duel met 1-2 verloor in eigen stadion van Borussia Dortmund.