29 maart 2024
Psv Ajax

PSV - Ajax

Ajax neemt koppositie over van FC Twente

De voetbalsters van Ajax hebben maandagavond in de eredivisie voor vrouwen de topper tegen PSV met 2-1 weten te winnen.

PSV moest op de Herdgang maandag winnen om het gat richting Ajax en FC Twente te gaan dichten. Dat leek goed te komen toen Thestrup vlak na rust de 1-0 op het scorebord zette.

Ajax beet zich daarna vast in de Eindhovense dames en twintig minuten voor tijd tekende Spitse voor de gelijkmaker. Ajax drukte daarna flink door en dwong daarmee de 1-2 van Leuchter af. PSV probeerde daarna nog van alles om er nog een punt of meer uit het vuur te slepen, maar helaas dat lukte niet.

Ajax is door de overwinning in Eindhoven koploper met 37 punten. FC Twente volgt nu op één punt achterstand. PSV staat met 29 punten op een derde plaats.