29 maart 2024
As Roma Ajax

AS Roma - Ajax

[wp_bannerize group=”Ajax” categories=”164,483,101,482,466,201,64,232,274,275,45,34,49,101,168,282,77,84,194,195″]

AS Roma in twee wedstrijden te sterk voor Ajax

Het Europese avontuur voor Ajax in Europa zit er op. De Amsterdammers wisten in de Europa League de nederlaag in Amsterdam tegen AS Roma (1-2) niet meer te repareren. In Rome eindigde het duel in 1-1.

Ajax had in Stadio Olimpico voor rust veel meer balbezit en de beste kansen, maar gescoord werd er niet. Aan het begin van de tweede helft tekende invaller Brian Brobbey voor de 0-1 en vlak daarna werd een treffer van Dusan Tadic afgekeurd.

De Amsterdammers hoopten op de 0-2, maar het was Roma-spits Edin Dzeko die achttien minuten voor tijd scoorde (1-1). Na die gelijkmaker kon Ajax geen vuist meer maken, waardoor het Europese seizoen van de club voorbij is.

Ajax zal snel de wonden moeten likken want zondag wacht al de finale van de TOTO KNVB Beker tegen Vitesse. Volgende week zondag kan de ploeg van trainer Erik ten Hag het kampioenschap binnen halen in de thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar.