19 maart 2024
Ajax Sc Cambuur

Ajax - SC Cambuur

Ajax vernedert Cambuur met 9-0

Ajax heeft de lijn na Sporting (5-1), doorgetrokken in de Nederlandse Eredivisie door zaterdagavond SC Cambuur met 9-0 te slachten in de Johan Cruijff Arena. Jurriën Timber opende in de eerste helft op aangeven van Steven Berghuis de wedstrind. De ex-Feyenoorder maakte er zelf 2-0 van na een ingestudeerde hoekschop.

[wp_bannerize group=”Ajax” categories=”164,483,101,482,466,201,64,232,274,275,45,34,49,101,168,282,77,84,194,195″]

Daarmee was het verzet van de Leeuwarders definitief gebroken. Ajax liep verder uit via een van richting veranderd schot van Noussair Mazraoui en Neres, die op aangeven van Dusan Tadic scoorde met een fraaie volley. Zodoende hadden de Amsterdammers bij rust al een ruime voorsprong te pakken en in de tweede helft werd het helemaal een galashow. De bezoekers wisten de schade tot de zestigste minuut nog te beperken, maar toen pikte ook Tadic zijn doelpunt mee.

Opgezweept door de fans was Ajax vervolgens niet te stuiten. Mohamed Daramy luisterde zijn debuut op met een treffer, na een passje van Kenneth Taylor, die eveneens inviel. De 7-0 kwam van de voet van Sébastien Haller, woensdag nog de gevierde man tegen Sporting met vier goals. Danilo was goed voor de 8-0, waarmee de dubbele cijfers wel héél dichtbij kwamen. Zover kwam het gelukkig niet voor Cambuur. Neres zorgde voor het slotakkoord: 9-0.