Ajax thuis onderuit tegen AS Roma

Kjell Scherpen

Kjell Scherpen

Uitschakeling dreigt voor Amsterdammers

No Banner to display

Ajax moet volgende week in Rome flink aan de bak om de halve finale van de Europa League te bereiken. AS Roma versloeg Ajax in de Johan Cruijff Arena met 1-2.

Ajax speelde tegen het zwaar gehavende AS Roma een hele moeizame partij. In de eerste helft waren de gasten uit Rome het dichtst bij een treffer, maar doelman Scherpen keerde een Italiaans inzet. Toch kwam Ajax uit het niets op een 1-0 voorsprong. Klaassen joeg goed door, bereikte Antony en de Braziliaan liet Klaassen met een intikker voor de 1-0 zorgen.

Davy Klaassen

Na rust had Ajax de score kunnen en moeten verdubbelen maar aanvoerder Tadic miste vanaf 11 meter. AS Roma bleef daardoor in de wedstrijd en kwam zelf op gelijke hoogte. Pellegrini scoorde uit een vrije trap waar Scherpen flink blunderde. De jonge doelman ging te vroeg naar de linkerhoek en kon het schotje van pellegrini niet meer keren.

Vlak voor tijd werden de druiven nog zuurder toen Klaassen de bal in de voeten kopte en  Roger de bal knalhard in het dak van het doel joeg. Ajax kan volgende week op jacht in Rome naar een halve finale plaats, maar het zal flink aan de bak moeten. Twee keer scoren en geen treffer tegen krijgen. Het gaat voor de Amsterdammers een lastig karwei worden.

Dusan Tadic

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: