Ajax op koers voor groepsfase Europa League

Kudus met drie treffers grote man aan zijde van Ajax

Ajax ligt op koers voor een plek in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers wonnen in Bulgarije vrij simpel van Loedogorets.

Ajax begon in Bulgarije ontzettend sterk want door twee treffers van Mohammed Kudus stond het na 18 minuten al 0-2. De eerste goal schoot de Ghanees hard met links in de korte hoek, en zijn tweede treffer maakte hij op aangeven van Kenneth Taylor.

Nog voor de rust nam Ajax nog een grotere voorspong toen Brian Brobbey bij de tweede paal koppend voor de 0-3 kon zorgen. Bij die goal ging oud Ajax en FC Groningen doelman Sergio Padt niet vrijuit omdat de bal tussen zijn benen door in het net belande.

Hattrick Kudus

Vlak na de thee wist Ajax al vrij vlot weer te scoren. Forbs snelde over de linkerkant weg, bediende Steven Berwijn die Kudus zag vrijlopen en heel simpel bij de tweede paal de vierde Ajax treffer kon scoren. Twintig minuten voor tijd deed Loedogorets nog wel wat terug vanaf 11 meter, maar Ajax mag bij de return in Amsterdam volgende week niet meer in de problemen komen.

/