Ajax naar achtste finale Europa League

Ajax

Categories :

Ajax wurgt zich in Arena langs Lille

[wp_bannerize group=”Ajax ” categories=”232,274,45,49,168,282,77,84,194,195″]

Ajax heeft zich donderdagavond weten te plaatsen voor de achtste finale van de Europa League. In Amsterdam werd Lille na een boeiend voetbalgevecht met 2-1 verslagen.

Rollen omgedraaid

Een week geleden wist Ajax ook al in Frankrijk met 2-1 te winnen. Toen was de ploeg van trainer Erik ten Hag 90 minuten veel sterker dan Lille, maar een week later in Amsterdam waren de rollen compleet omgedraaid.

Ajax had in verdedigend opzicht ontzettend veel problemen met de snelle en behendige aanvallers van Lille. Dat resulteerde in het eerste kwartier voor aardig wat gevaar voor het doel van Maarten Stekelenburg. Toch nam Ajax tegen de verhouding een 1-0 voorsprong. Daley Blind zette een goed blok op Sven Botman waarna Davy Klaassen de bal vrij tegen de touwen kon koppen.

Ajax ontsnapt

Ook na rust domineerde Lille de wedstrijd. Ajax kwam continue verdedigend in de problemen en het was wachten op een Frans doelpunt. Dat doelpunt kreeg Lille toen Alvarez invaller David vloerde en Yusuf Yazici vanaf 11 meter de gelijkmaker scoorde. Ajax was door dat doelpunt even van slag, maar toen vlak voor tijd Tadic met een puntgave voorzet Brian Brobbey vond kon David Neres op aangeven van Brobbey voor de bevrijdende 2-1 zorgen.

In Nyon zal er vrijdagmiddag geloot gaan worden voor de achtste finale. De loting is om 13.00 uur en word onder meer uitgezonden via Eurosport.

Reageer op dit artikel