2 maart 2024
Ajax onderuit tegen Liverpool

Ajax onderuit tegen Liverpool

Ajax schrijft rode cijfers door coronacrisis

Ajax heeft mede door de coronacrisis een flink verlies geleden van circa 24 miljoen euro. Dat heeft de Amsterdamse club vandaag bekend gemaakt.

Lees ook: Ajax profiteert van PSV

De pandemie had volgens Ajax “een zeer negatieve impact” op de transfermarkt, wat resulteerde in een verlies op de transferresultaten van 19,3 miljoen euro. Daarnaast speelde Ajax met name in de eerste seizoenshelft duels met beperkt en zonder publiek. Dat leidde tot een operationeel verlies van 7,6 miljoen euro.

De kosten bij de club stegen met ruim 24 procent naar 196,8 miljoen, voornamelijk door een stijging van salariskosten, wedstrijdgerelateerde kosten en door de schikking met de familie van Abdelhak Nouri. Deze schikking had een hoogte van 7,8 miljoen.

De netto-omzet bij Ajax steeg met ruim 50 procent naar 189,2 miljoen euro. Dat komt mede door de ticketverkoop en premies uit de Champions League. De omzet uit merchandising en partnerships is gestegen met 25,4 miljoen naar 74,8 miljoen.

Ajax verwacht dit seizoen wel zwarte cijfers te schrijven, vooral dankzij de financiële klappers op de transfermarkt. Zo gingen Antony en Lisandro Martínez voor gezamenlijk zo’n 160 miljoen euro naar Manchester United. Ook de transfers van Sébastien Haller, Nicolás Tagliafico en Perr Schuurs vallen in het boekjaar 2022/2023.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl 

Geef een reactie