Ajax gaat schorsing Onana aanvechten bij het CAS

Ajax zet zwaar geschut in bij aanvechten dopingschorsing

[wp_bannerize group=”Ajax ” categories=”232,274,45,49,168,282,77,84,194,195″]

Ajax gaat met zwaar geschut naar het CAS om de dopingschorsing van doelman André Onana aan te vechten. De doelman uit Kameroen werd onlangs voor het gebruik van het middel Furosemide geschorst voor twaalf maanden.

Ajax wordt in de zaak tegen de UEFA bijgestaan door advocaten Dolf Segaar en Javier Ferrero en huisjurist Ivo Trijbits. “Wij voelen ons comfortabel bij deze juridische bijstand” zegt de woordvoerder van Ajax in De Telegraaf. Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient.

De 24-jarige Onana, die in oktober 2020 tegen de lamp liep bij een out-of-competitioncontrole, beweert dat hij het middel furosemide onbewust heeft ingenomen. De Kameroener wilde naar eigen zeggen een aspirientje nemen en pakte vervolgens per ongeluk een pilletje dat voor zijn vrouw bedoeld was. Daar zat het verboden middel in.

De kans lijkt niet groot dat Ajax de beroepszaak gaat winnen. Normaal gesproken worden sporters die furosemide gebruiken voor vier jaar geschorst. Met een straf van één jaar houdt de UEFA al rekening met verzachtende omstandigheden. Door de schorsing van Onana is Maarten Stekelenburg nu eerste doelman bij Ajax.

Geef een reactie

/