28 maart 2024
Ajax

Ajax

Ajax moet kampioensfeest nog even uitstellen

Ajax heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd in de eredivisie tegen FC Utrecht niet weten te winnen. In de Johan Cruijff Arena eindigde het duel in 1-1.

Daardoor moet het kampioensfeest die zondag mogelijk was tegen AZ voorlopig nog even uitgesteld worden. Ajax kan wel kampioen worden maar dan moet het zelf winnen van AZ en dan moet PSV punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

FC Utrecht kwam in Amsterdam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Nadat Kerk werd gevloerd door Tagliafico kon scheidsrechter Lindhout niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Gustafson schoot de bal langs de kansloze doelman Stekelenburg.

Kijk voetbal

Na rust ging Ajax vol op jacht naar de gelijkmaker. Het kreeg de nodige kansen maar het moet gezegd worden dat doelman Oelschlägel een aantal keren prima redding bracht. Klaassen leek de gelijkmaker te maken, maar het doelpunt werd wegens buitenspel (wat het niet was) afgekeurd.

Twintig minuten voor tijd maakte Alvarez met een prachtig schot de verdiende gelijkmaker. Ajax trainer Erik ten Hag bracht pinchitter Brobbey nog in om de 2-1 te forceren, maar het winnende doelpunt wist Ajax niet te maken.

Met 73 punten uit 29 duels is Ajax koploper met een ruime voorsprong op PSV en AZ. De Eindhovenaren en de Alkmaarders volgen met 61 punten.

[wp_bannerize group=”Ajax” categories=”164,483,101,482,466,201,64,232,274,275,45,34,49,101,168,282,77,84,194,195″]