Eredivisie Sportnieuws Voetbal

‘Ajax en Manchester United akkoord over transfer Daley Blind’

Daley Blind, Manchester United, Ajax

Daley Blind voor recordbedrag terug naar Amsterdam

Ajax en Manchester United hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Daley Blind. De 28-jarige verdediger moet voor een recordbedrag van 16 miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot maximaal 21 miljoen euro, terugkeren naar de Amsterdammers.

Dat brengt De Telegraaf, dat zich baseert op bronnen rondom de Engelse grootmacht, in de nacht van vrijdag op zaterdag naar buiten.

Blind zelf is volgens de Nederlandse ochtendkrant op enkele punten en komma’s na persoonlijk ook rond met Ajax en tekent in de Johan Cruijff ArenA een contract voor vier jaar.

De 54-voudig Oranje-international heeft bij United nog een verbintenis tot medio volgend jaar, maar komt op Old Trafford nauwelijks meer in de plannen van manager José Mourinho voor.

Blind doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2009 in het eerste elftal. De linkspoot won vervolgens in 2011, 2012, 2013 en 2014 de landstitel met de club, waarna hij voor 17,5 miljoen euro naar United vertrok.

Blind had in zijn eerste twee jaar bij United, dat getraind werd door Louis van Gaal, vrijwel altijd een basisplaats en ook in het eerste jaar onder Mourinho kwam hij veel in actie. De Portugees deed echter afgelopen seizoen in competitieverband maar zeven keer een beroep op hem.

Geef een reactie