Ajax en aanvoerder Dusan Tadic per direct uit elkaar

Tadic vind selectie van Ajax niet sterk genoeg

Aan het huwelijk tussen Dusan Tadic en Ajax is een einde gekomen. Het contract va de 34-jarige aanvoerder is vandaag ontbonden.

Tadic was het niet eens met de gang van zaken binnen Ajax op het gebied van de transfermarkt. De Serviër vind de selectie van Ajax niet goed genoeg en daarom is besloten dat het contract wat nog tot 2024 liep te versnipperen.

Tadic succesvol

In de zomer van 2018 werd Tadic voor 13,7 miljoen euro overgenomen van Southampton. Sindsdien was hij de grote man in de Johan Cruijff Arena. In die vijf jaar speelde Tadic 241 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 105 keer scoorde en 112 assists gaf. De aanvoerder had een contract tot 2027, waarvan nog één jaar als speler en daarna zou Tadic jeugdtrainer worden in Amsterdam. Dit gaat dus niet meer gebeuren.

Tadic werd met Ajax kampioen in 2019, 2021 en 2022 en was onderdeel van de ploeg die de halve finale Champions League bereikte.

Lees meer nieuws bij Sport in Nederland

Sport in Nederland besteed aan veel sporten ruimschoots aandacht. Lees via onze website ook het laatste voetbal en formule 1 nieuws. Ook aan wielrennen, darts, tennis, volleybal, atletiek en hockey besteden we ruimschoots aandacht. Ook vind je soms een gratis livestream naar een sportevenement. Lees dus nu het allerlaatste en actuele sportnieuws via Sport in Nederland.

/