Ajax doelman André Onana voor 12 maanden geschorst

Ajax stapt naar het CAS om schorsing aan te vechten

Ajax doelman André Onana is voor 12 maanden geschorst door de UEFA. De 24-jarige Onana is geschorst wegens het gebruik van doping.

Bij de doelman uit Kameroen werd op 30 oktober bij een controle buiten de competitie om het verboden middel furosemide in zijn urine aangetroffen.

“Op de ochtend van 30 oktober voelde Onana zich niet lekker. Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg”, meldt Ajax in een verklaring.

“Onana vergiste zich in het product, nam abusievelijk het medicijn van zijn vrouw, met uiteindelijk deze door de UEFA tegen de keeper getroffen maatregel tot gevolg.”

Ajax meldt verder dat bij de UEFA nog is aangegeven dat Onana niet de intentie heeft gehad om vals te spelen, maar dat de Europese voetbalbond vindt dat sporters op grond van de antidopingregels altijd zelf verantwoordelijk zijn voor wat er in hun lichaam terechtkomt.

Ajax en Onana gaan de schorsing aanvechten bij het internationale sporttribunaal CAS. Wanneer die zaak in behandeling wordt genomen, is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *