Ajax pakt punt tegen Benfica

Ajax lijkt zo goed als zeker geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers speelden bij Benfica woensdagavond met 1-1 gelijk waardoor het gat 4 punten blijft met nog twee duels te gaan.

Benfica wat de laatste weken slecht presteert zette Ajax vanaf het begin flink onder druk. Net op het moment dat de storm wat ging liggen, ging André Onana tot twee keer toe in de fout. De Kameroener kapte eerst de bal terug, terwijl Jonas gevaarlijk dicht bij was en kon de bal slechts over de zijlijn schieten. Uit de daaropvolgende ingooi ging de doelman onder de bal door, waarna Jonas simpel afrondde: 1-0.

In de tweede helft kreeg Benfica snel twee tegenvallers: Eduardo Salvio en Jonas kwamen niet ongeschonden uit de eerste helft en lieten zich vervangen. Ajax toonde daarna iets verbetering en na 61 minuten viel de gelijkmaker. Hakim Ziyech vond Tadic met een schitterende opening en de Serviër kreeg de bal in het doel. In het vervolg kwam de equipe van Ten Hag nog wel onder druk te staan. In de slotseconden maakte Onana zijn fouten goed met twee fantastische saves.

Ajax staat door de remise op acht punten, twee minder dan Bayern München. Benfica moet genoegen nemen met vier punten, waardoor Ajax zijn flinke marge op de Portugezen behoudt.