Aftellen NK Veldrijden 2018 definitief begonnen

Algemeen directeur Vincent Luyendijk (KNWU) en voorzitter Albert Helfrich van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen tekenen het contract

SURHUISTERVEEN – Met het formeel zetten van de handtekeningen onder het contract is het aftellen naar het NK Veldrijden op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 begonnen. Dat gebeurde dinsdagmiddag 21 november door algemeen directeur Vincent Luyendijk van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en voorzitter Albert Helfrich van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen op het kantoor van mede-hoofdsponsor Rabobank Drachten Friesland Oost in Surhuisterveen.

Na ruim twintig keer de internationale Centrumcross te hebben georganiseerd tekent het Wielercomité in Surhuisterveen voor de eerste keer voor de organisatie van de nationale titelstrijd. Het is ook de eerste keer dat in de provincie Friesland om de roodwitblauwe truien in het veldrijden gestreden wordt. Daarmee zet wielerdorp Surhuisterveen zich wederom op de kaart. De voorbereidingen zijn in volle gang om er in het tweede weekend van januari een groots wielerspektakel van te maken.

Ten opzichte van andere jaren is het programma aangepast. Er is gekozen voor een mannen en vrouwen dag. Op zaterdag trappen de vrouwen af met de nieuwelingen-meisjes, junioren, onder 23 en elitevrouwen. Een dag later is het aan de jongens en de mannen elite in de diverse categorieën op een ruim 2.700 meter lang parcours. Een typische weidecross met zware modderstroken waarin in de hoogste categorieën Matthieu van der Poel en Marianne Vos uitgedaagd worden om hun in 2017 veroverde titels te verdedigen.

Op 4 januari 2017 was de 22e Centrumcross de generale repetitie voor het komende NK. Bij de elite-mannen zegevierde Corné van Kessel en bij de vrouwen kwam Marianne Vos als eerste over de streep.

Het definitieve programma:

Zaterdag 13 januari

10:00 uur Masters 50+
11:00 uur Masters 40+
12:30 uur Nieuwelingen-meisjes
13:30 uur Vrouwen U23 en junior-dames
15:00 uur Elite-vrouwen

Zondag 14 januari

11:00 uur Nieuwelingen
12:00 uur Amateurs/Sportklasse
13:30 uur Junioren
15:00 uur Elite-mannen en Beloften U23

Facebook reacties
Please follow and like us: