Nederlands elftal Sportnieuws

KNVB wil op passende wijze afscheid nemen van Wesley Sneijder

Wesley Sneijder, Record international, Nederlands elftal, Oranje

Sneijder wil afscheid net zoals Robben

ZEIST – De Nederlandse voetbalbond KNVB wil op een juiste en passende wijze afscheid gaan nemen van recordinternational Wesley Sneijder. Dat meldt de voetbalbond donderdagavond op Twitter.

Eerder op de dag liet de 133-voudig international tegenover de NOS weten niet blij te zijn dat hij niet in een interland afscheid kan nemen van Oranje en de fans. “Het moment was fantastisch geweest, maar ik kan het wel enigszins begrijpen”, begint Sneijder in Qatar tegen de NOS.

“Een nieuwe bondscoach wil zijn nieuwe groep bij elkaar hebben. Die wil niet een wedstrijd die in het teken staat van mij.” Eerder deze maand werd bekend dat Sneijder afzwaait als Oranje-international. De beslissing om te stoppen werd genomen nadat bondscoach Ronald Koeman op bezoek kwam bij Sneijder. Voor de middenvelder zit er dus geen officiële afscheidswedstrijd in, zoals Arjen Robben die bijvoorbeeld wel had tegen Zweden.

“Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen. Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational. Zoals Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is.” Nederland oefent vrijdag in de Johan Cruijff Arena tegen Engeland.

READ  Robben gelooft nog in kansen Oranje

De week daarna is Portugal de tegenstander. “Maar dat is een uitwedstrijd, dus niet voor eigen publiek. Ik heb wel gedacht: ik heb tegen Portugal gedebuteerd, ik heb onder Ronald Koeman bij Ajax gedebuteerd, hoe mooi zou het dan zijn om onder Koeman bij het Nederlands elftal te eindigen tegen Portugal? Maar het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk over doen.”