Eredivisie Sportnieuws Voetbal

Situatie Abdelhak Nouri onveranderd

Abdelhak Nouri, Ajax, Eredivisie

Nouri heeft nog steeds een lage staat van bewustzijn

De situatie van Abdelhak Nouri is de afgelopen maanden niet veranderd. Nouri die vorig jaar getroffen werd door een hartstilstand is nog altijd niet aanspreekbaar en verkeerd nog altijd in een lage staat van bewustzijn. Dat meldt het Parool zaterdagmorgen.

De krant weet dat Nouri eerder in Leijpark, een revalidatiekliniek in Tilburg, is geweest. Vanwege een terugslag moest hij terug naar het ziekenhuis. Daar ademt hij zelfstandig. Zijn familie maakte eerder bekend dat Nouri soms glimlacht en met de ogen knippert, maar hij is niet aanspreekbaar. ‘De kans op herstel van cruciale hersenfuncties is nihil’, schrijft Het Parool. ‘Mensen met soortgelijk letsel lopen een hoger risico op complicaties, bijvoorbeeld lucht- en urineweginfecties, maar ze kunnen met de juiste medische zorg lang in leven blijven.’De krant gaat ook in op de contractsituatie van Nouri. Hij ligt tot medio 2020 vast bij Ajax. Volgens de cao voor profvoetballers is de club tot die datum verplicht tot honderd procent uitbetaling van Nouri’s bruto jaarsalaris van naar schatting 450.000 euro. “Daarna valt Nouri terug in een WIA-uitkering van 30.000 of maximaal 45.000 euro, tenzij hij zich aanvullend heeft verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid”, zegt Harry Metten, die voor de voetbalvakbond VVCS zaken rondom arbeidsrecht, sociale wetgeving en sociale verzekeringen afwikkelt.

Wrang is wel dat Ajax alleen verplicht is Nouri’s salaris te betalen zolang de speler in leven is, aldus Het Parool. Als een voetballer voor het einde van zijn contractperiode overlijdt, krijgen nabestaanden een overlijdensuitkering van twee maandsalarissen.Over het juridische steekspel tussen de advocaten van Ajax en de familie Nouri meldt de krant dat er bij de rechtbank geen procedure is aangemeld. Het lijkt erop dat de partijen achter de schermen onderhandelen.Geef een reactie