28 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

70.000 toeschouwers welkom bij Dutch GP in Zandvoort

Dutch GP Zandvoort

Dutch GP Zandvoort

Kabinet geeft groen licht voor Dutch GP

Er zijn definitief 70.000 bezoekers per dag welkom bij de Dutch GP in Zandvoort. Het kabinet heeft akkoord gegeven voor het evenement op 3, 4 en 5 september.

Bezoekers moeten met een QR-code aantonen dat ze gevaccineerd, negatief getest of onlangs hersteld van een coronabesmetting zijn. Aanvankelijk waren er 105.000 mensen per dag welkom bij de eerste Formule 1-race in 36 jaar op Zandvoort. Het demissionaire kabinet houdt bij de race echter vast aan de huidige coronamaatregelen voor evenementen in de openlucht, waardoor maximaal twee derde van de tribunes gevuld mogen zijn.

In Zandvoort zijn ze blij dat het Formule 1 evenement in Zandvoort door kan gaan. “Voor mij is het glas twee derde vol”, aldus Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix. “We gaan het gewoon doen. De drie bedrijven achter de Dutch Grand Prix, Circuit Zandvoort, SportVibes en TIG Sports, hebben besloten te investeren in de toekomst van de F1 in Nederland.”

“Het geloof in de ambitie om het grootste Ultimate Race Festival van de wereld te organiseren blijft voor de komende jaren het uiteindelijke doel. Dit jaar weliswaar in afgeslankte vorm, maar ondanks dat, zal de strijd om het wereldkampioenschap in een prachtige oranje ambiance worden gestreden.”

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites