Côte de Saint Roch foto wikipedia

4e etappe Binckbank Tour: Klimmen in de Ardennen

In de vierde etappe van de Binckbank Tour is het de beurt aan de klassementsrenners. We gaan klimmen in de Ardennen.

De rit is met 96,2 kilometer kort maar wel pittig. De 4e etappe van de BinckBank Tour start en finisht in Houffalize. De start is om 14.00 uur en de finish word verwacht rond 16.30 uur.

De renners rijden op een lokaal parcour. De zwaarste klim verschijnt direct aan het begin van iedere ronde. Bij het uitrijden van Houffalize stijgt de Côte de Saint-Roch in 1,1 kilometer met een gemiddelde van 11%. Vervolgens gaat het via dat eerder genoemde klimmetje van 700 meter naar de Rue Bois des Mines. Na 6,9 kilometer in iedere ronde ronden de renners op deze weg een heuvel van 1,2 kilometer à 8%. Al met al zijn dat drie pittige toppen op nog geen 7 kilometer afstand van elkaar. Na de Rue Bois des Moines is er nog 24 kilometer te gaan naar de (doorkomst aan de) meet.

Zo’n 8 kilometer later gaat het weer bergop, en wel in de buurt van de brouwerij waar de La Chouffe-bieren het levenslicht zien. De Côte Achouffe stijgt in 800 meter met 8%. Vervolgens steken de renners door naar de laatste klim van de ronde. Op Le Vieux Chemin loopt de weg – 3,5 kilometer na de Achouffe – over een afstand van 400 meter met 5% omhoog.

Le Vieux Chemin is een klimmetje op een smalle weg. Eenmaal boven is het nog ruim 11 kilometer naar Houffalize.

Plaats een reactie