1 maart 2024
3 Tips Voor Een Gezonder Lichaam

3 tips voor een gezonder lichaam

Je bent wat je eet wordt er vaak gezegd en dat is ook echt zo! Een gezond lichaam vormt namelijk voor het grootste deel een gelukkig leven. Dit geldt overigens niet alleen voor hoe we ons fysiek voelen, maar vooral ook om het mentale gedeelte. Op het moment dat je bijvoorbeeld te veel suikers eet, dan voel je je vaak even vol energie, terwijl dit daarna al redelijk snel vervaagt en je dus alleen maar minder fit voelt. Omdat het dus belangrijk is dat je er alles aan doet om te zorgen dat je goed voor je lichaam zorgt, hebben wij 3 handige tips die je hierbij kunnen helpen.

Zorg voor een gezond voedingsschema

Gezonde voeding vormt de basis van een gezond lichaam. Het is daarom dus ook belangrijk te zorgen dat je een voedingsschema voor jezelf samenstelt, waarin alle benodigde producten zitten die jouw lichaam nodig heeft. Nu hoef je echt niet iedere maaltijd tot op de gram nauwkeurig af te wegen, maar is het wel een enorm verschil of je nu 50, 100 of misschien zelfs wel 150 gram rijst eet. Vaak hebben we het helemaal niet door en zitten we allang vol. Het nadeel aan het menselijk brein is, dat we vaak pas 10 tot 15 minuten later het seintje krijgen dat we voldoende hebben gehad. Op het moment dat je dan wel die paar extra happen hebt genomen, kan dit op lange termijn zelfs zorgen voor overgewicht. Zorg er dus voor dat je weet wat je lichaam nodig heeft aan voedingsstoffen en stel op basis daarvan een schema samen.

Voldoende beweging

Gezonde voeding is belangrijk, maar ook bewegen draagt bij aan een gezond lichaam. Wist je namelijk dat je door te sporten niet alleen calorieën verbrand, maar je ook een stofje aanmaakt in je hersenen waardoor je je een stuk vrolijker voelt? Vind je het lastig om te bewegen, begin dan bijvoorbeeld eens om iedere dag op de fiets naar je werk te gaan. Heb je nu geen fiets, dan kun je vrijblijvend verschillende elektrische fietsen proberen bij Amslod en uiteindelijk kiezen voor de fiets die het beste bij je past. Ondanks dat je op een e-bike wordt ondersteund, draagt het wel degelijk bij aan je conditie. Natuurlijk niet in dezelfde mate als op een normale fiets, maar hé, het begin is er!

Vergeet niet te slapen

Je kent het wel, je hebt een nacht wat minder goed geslapen en eigenlijk heb je de dag erna alleen maar zin in ongezonde dingen. Logisch, want onvoldoende slaap heeft direct een negatieve uitwerking op zowel lichaam als geest! Het is daarom dus ook ontzettend belangrijk dat je zorgt voor voldoende slaap. Gemiddeld genomen hebben volwassenen zo tussen de 7 en 9 uur slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Wat hierbij wel belangrijk is, is dat je niet de ene avond om 22.00 uur naar bed gaat en de andere avond pas om 02.00 uur ‘s nachts. Probeer voor jezelf een vast ritme te creëren, zodat ook je lichaam hieraan kan wennen. Je zult dan namelijk zien dat je je een stuk fitter voelt, wat uiteindelijk ook doorwerkt in tal van andere dingen.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl