Giro d'Italia Sportnieuws

Pittig slot moet voor spektakel gaan zorgen in 11e Giro etappe

Giro, Wielrennen, Stage 11
Giro rit met kasseien en hellingen tot maximaal 16%

De 11e etappe in de Giro d’Italia kan in de slotkilometers wel weer eens voor een hoop vuurwerk gaan zorgen tussen de klassementsrenners. De laatste drie kilometer zijn zwaar met kasseienstroken en steile hellingen van maximaal 16%.

De laatste 10 kilometer van de etappe belooft een spektakelstuk te gaan worden. Op 10 kilometer van de finish krijgen de renners een klimmetje van 700 meter à 9% voor de wielen, waarbij de eerste stroken tot 14% stijgen. 5 kilometer later komen ze op de slotronde in Osimo. Bij het binnenrijden van het stadje Osimo bestaat het welkomstcomité uit een stel kasseien die in 250 meter stevig oplopen. Steilste strook? 16%! Een duikvlucht vervolgt de stadsronde en via een krappe doorgang klimt de route in 600 meter de Via Olimpia op tegen een gemiddelde van 12,4%. Goed geplaatst zitten, is hier dus essentieel.

Aan het einde van de Via Olimpia volg eerst een vlak stukje – om even op adem te komen. De coureurs rijden, wéér door zo’n nauwe doorgang, de oude stad in en over een kassei-klimmetje van 600 meter à 10%. De laatste 400 meter naar de finish op het Piazza del Comune is vlak tot licht dalend.

De etappe van Assisi naar Osimo is 156 kilometer lang. De start is rond 13.20 uur. De finish in Osimo word verwacht rond 17.15 uur.

Profiel 11 etappe Giro d’Italia

Geef een reactie