Giro d'Italia Sportnieuws Wielrennen

Team Sunweb wil gaan breken met Giant

Team Sunweb
Sunweb niet tevrerden over materiaal van Giant

Team Sunweb gaat mogelijk afscheid nemen van sponsor Giant. Volgens het Eindhovens Dagblad is Sunweb niet tevreden over de wielerleverancier.  Zowel Sunweb als Giant zijn niet tevreden over de huidige samenwerking. Sunweb zou qua innovatie van het materiaal meer van Giant verlangen dan dat Giant wil bieden.

Dat er wordt gesproken over de ontbinding van het contract is opvallend. Vier jaar terug sprong Giant – noodgedwongen – in het gat toen er de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg op het laatste moment afhaakte. Het Taiwanese merk stond toen garant voor enkele miljoenen en zorgde ervoor dat de ploeg kon blijven bestaan. In de jaren die volgden groeide de ploeg elk jaar, zowel op financieel als op sportief vlak. Toen er grotere, meer betalende, hoofdsponsoren werden gevonden deed Giant een stapje terug naar materiaalsponsor.

Bij de start van de Giro d’Italia gaf Tom Davies, de marketingmanager van Giant, nog aan dat hij het contract met Sunweb wilde verlengen. Maar nu, anderhalve week later, lijken de verhoudingen anders te liggen. Davies was vandaag onbereikbaar voor commentaar.

Voor Sunweb liggen er meerdere opties om Giant te vervangen als materiaalleverancier. Een daarvan is het Canadese merk Cervélo.

Geef een reactie