Giro d'Italia Sportnieuws

Tom Dumoulin moet knokken om Giro titel te prolongeren

Giro d'Italia
Dumoulin onder de indruk van Yates

Tom Dumoulin gelooft nog steeds dat hij een kans maakt om ook de Giro d’Italia in 2018 te gaan winnen. Toch is de Limburger onder de indruk van roze truidrager Simon Yates. “Hij heeft al laten zien in koersen van een week dat hij een hoog niveau kan vasthouden. Nu bewijst hij dat hij het negen dagen kan, en misschien wel langer.”

In de Giro d’Italia van 2018 is er ten opzichte van de Giro van 2017 maar 1 lange tijdrit. “Nu moet ik het doen met een middellange race tegen de klok. Ik kan dus onmogelijk zoveel tijd pakken als verleden jaar”, kijkt Dumoulin vooruit.

Yates zal Dumoulin in de bergen proberen aan te vallen. Bijvoorbeeld op zaterdag, als een zware test wacht op de gevreesde Zoncolan. Dumoulin put het nodige vertrouwen uit de rit van afgelopen zondag naar de Gran Sasso, waar hij de schade ten opzichte van Yates kon beperken tot twaalf seconden.

“In die beklimming was mijn gevoel veel beter dan eerder op de Etna. Toen vond ik het zelfs teleurstellend, al kon ik nog steeds de besten volgen”, zei Dumoulin. “De Zoncolan kan me niet verrassen, al ken ik die berg alleen van televisie. Hij is steil en lang.”

Dinsdag staat de tiende etappe van de Giro op het programma, een heuvelachtige rit met een vlak slot over 239 kilometer tussen Penne en Gualdo Tadino.

Geef een reactie