Dagelijkse archieven: 10 juni 2022

Maurice Verberne blijft trainer van MVV

MVV heeft vertrouwen in Verberne als hoofdtrainer

MVV Maastricht heeft Maurice Verberne benoemd tot hoofdtrainer voor het komende seizoen. De bijna 51-jarige Verberne fungeerde vorig seizoen als assistent, maar nam in april na het voortijdige vertrek van Klaas Wels de taken van de hoofdtrainer over. MVV eindigde afgelopen seizoen als zestiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Verberne voetbalde van 2003 tot 2005 voor de Limburgse club en was in 2010 al eens assistent- en jeugdtrainer bij de club. Hij heeft getekend voor één seizoen, met een optie op een tweede jaar.

“Verberne past goed in de visie van MVV als ontwikkelclub”, zegt technisch manager Ronny van Geneugden. “Daarbij heeft hij in zijn periode als interim-trainer precies de juiste snaar bij de spelers weten te raken. Niet voor niks wist hij in zijn zes wedstrijden als hoofdcoach aan het einde van het seizoen drie keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en slechts één keer te verliezen. Wij hebben veel vertrouwen in Verberne.”

Het tennisseizoen is weer volop bezig. Schaf nu de juiste tenniskleding aan en sport mee!

Voor een lange tijd heeft de sportwereld volledig stilgelegen door de pandemie. Teamsporten zoals voetbal, hockey en fitness gerelateerde activiteiten mochten absoluut niet doorgaan, waardoor veel sportliefhebbers zich hebben gericht op activiteiten die individueel uitgevoerd kunnen worden. De populariteit van de racketsport is dan ook enorm gestegen de afgelopen paar maanden. Ondertussen zijn alle sporten weer doorgegaan en is het tennisseizoen dan ook volop bezig. Winkels die tenniskleding verkopen hebben de grootste omzet in tijden gezien. Wil jij ook gaan tennissen? Dit is hoe belangrijk de juiste kleding is en hoe je deze vindt!

Samenwerkingen tussen topsporters en bekende merken

Veel tenniskleding wordt ontworpen in samenwerking met bekende merken en professionele tennissers. Zij weten wat nodig is om de beste kleding te ontwerpen voor mensen die casual tennissen of de sport serieuzer willen nemen. Kwaliteit en stijl zijn beiden belangrijke criteria waar ontwerpers rekening mee moeten houden. Grote merken, waaronder Nike, Adidas en Lacoste sponsoren tennissers en gaan een samenwerking aan om de beste kleding voor tijdens het sporten te ontwerpen. 

Om een goed product te creëren voor een grote doelgroep, is het niet verstandig om het proces blind in te gaan. De beste resultaten komen uit een combinatie van kennis en ervaring.

Waarom is de juiste tenniskleding hebben belangrijk?

Sporten moet een bezigheid zijn die men met plezier uitvoert. Het comfort van de kleding die je draag, kan een groot verschil maken. Hardlopen in een spijkerbroek zal een stuk ongemakkelijker zijn en lastiger gaan dan sporten in een passende sportbroek. Comfort en functionaliteit staan voorop tijdens het uitkiezen van sportkleding. Daarnaast is de stijl waarin de kleding wordt gemaakt ook niet geheel onbelangrijk.

Tenniskleding van uitstekende kwaliteit zit comfortabel, is luchtig en zorgt voor voldoende beweegruimte. Tennis is een intensieve sport en de kleding die men draagt moet zelfs na een lange middag bewegen nog goed zitten. Mannen dragen vaak tennisbroeken en polo’s, terwijl rokjes en hemdjes onder de vrouwen populairder zijn. Shirts en topjes worden doorgaans gemaakt van polyester; een stof die snel zorgt voor de afvoer van zweet. Broekjes en rokjes zijn luchtig en houden het lichaam koel terwijl ze nog steeds voor voldoende bedekking zorgen. De stof van tenniskleding is meestal stretchy, zodat alle bewegingen mogelijk zijn. 

Ook zijn passende schoenen onmisbaar tijdens het sporten. Tijdens het tennissen ren je veel heen en weer en maak je wel eens aparte bewegingen om de bal te raken. Onjuiste schoenen kunnen leiden tot blessures of pijnlijke voeten en enkels. De schoen moet daarom niet te los zijn, maar ook niet te strak zitten. Daarnaast is het goed als de schoen ietwat soepel is zodat de voeten voldoende ruimte hebben. 

Welke tenniskleding past bij jou?

Welke kleding jij kiest, hangt allemaal af van smaak. Hoe groot het draagcomfort is en of de stijl aansluit op jouw wensen zijn de belangrijkste punten. Vrouwelijke tennissers hoeven zich bijvoorbeeld niet te beperken tot rokjes, maar kunnen ook gerust een broekje aanschaffen. Skorts bieden een combinatie tussen deze twee kledingstukken en zijn razend populair. Kortom; houd comfort, kwaliteit, prijs en stijl in gedachten en kies de juiste tenniskleding voor jou!

Van Rijthoven dendert door naar halve finale

Van Rijthoven bereikt voor eerste keer halve finale ATP-toernooi

Tennisser Tim van Rijthoven heeft bij de Libéma Open in Rosmalen doorgedrongen tot in de halve finale.

Van Rijthoven wist in zijn carriere nog nooit een halve finale van een ATP-toernooi te halen, maar op eigen bodem slaagde hij hier wel in.

In de kwartfinale won van Rijthoven vrijdag met 7-6 en 6-4 van de Fransman Hugo Gaston.