6 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Weissensee

Weissensee

De kop is er af. Dinsdagmorgen om 07.00 uur klonk het startschot voor de Alternatieve Elfstedentocht. Honderden schaatsers uit vooral Nederland gingen van start.

Frisse start

Het was een fantastische mooie dag die koud begon. Bij de start om 07.00 uur stond de thermometer op -12 en moesten de schaatsers en schaatssters goed gekleed de eerste uren de kou trotseren. Dat ging goed want bij elke ronde werden de fanatiekelingen aangemoedigd door het publiek en was het enorm genieten.

Om 09.00 uur startte er ook nog eens een paar honderd mensen op de Weissensee voor hun prestatietocht. Ook voor deze mensen was het genieten geblazen. Ondertussen reden ook de marathonschaatsers tussen het publiek want zij rijden donderdag om de Aart Koopmans Memorial.

Russische hack

Ook de speakers Cor Rijpma en entertainer speaker Jannes Mulder zorgden voor de nodige pret langs de lijn en op de baan. Zeker toen s’morgens Mulder sprak over een Russische hack toen de tijden niet goed door werden geven. De organisatie wist dit probleem snel te herstellen.

Rond het einde van de middag toen de zon bijna onder ging kwamen de laatste rijders over de streep. Iedereen vol trots met hun prestatie. Het zijn de mooie verhalen die er jaarlijks zijn op de Weissensee. Vrijdag staat de volgende Alternatieve Elfstedentocht op het programma. De verwachting is dat het dan echt een oranje invasie gaat worden in Oostenrijk.

Deelnemers die wij volgen

Sport in Groningen volgt in samenwerking met Sport in Nederland een aantal deelnemers op de Weissensee. Ben je benieuwd wie we gaan volgen? Kijk dan op www.sportinnederland.com dan mis je niks van de tochten op de Weissensee in Oostenrijk.

Bent u op de Weissensee en heeft u mooie foto’s gemaakt? stuur ze dan naar info@sportinnederland.com zodat wij uw foto’s dagelijks op onze website kunnen plaatsen. De foto’s zullen ook op deze website te zien zijn!